Dårlige Ting Ved Sociale Medier

Billede: Pixabay, Gerd Altmann

Findes der dårlige ting ved sociale medier? Det korte svar er; JA! 

Ligeså vel som sociale medier er netværksskabende og en god måde at blive inspireret af hinanden på, samt holde kontakt og skabe nye relationer på, ligeså poleret en virkelighed er det. Og hvor nemt er det ikke lige at gemme sig bag en skærm? Særligt for de helt unge, kan sociale medier være en farlig ting. Især på fx. instagram finder mange unge piger deres idealer, som oftest slet ikke er realistiske, da mange billeder er redigeret og urealistiske, men samtidig lavet så godt, at det er svært at gennemskue hvad der er rigtigt og hvad der ikke er. Det kan være farligt og ende ud i et forkert syn på dem selv, kroppen og tilværelsen generelt. Hvad der er rigtigt og forkert. Hvad man bør eje for at være in - og hvad man absolut ikke skal have. Og jeg forestiller mig at dem der sidder bag de "perfekte" profiler, slet ikke er så perfekte i den virkelige verden. Men det ser vi jo slet ikke... 

Nu når vi snakker om, hvem der sidder bag profilerne, så er sociale medier også nemt at gemme sig bag. Der kan hurtigt opstå mobning og grupperinger som ikke er særlig søde. For hvor nemt er det ikke lige at oprette en fake-profil og skrive til hende pigen du ikke kan lide? Chikanere hende. Gøre hende ked af det. Uden at du står til ansvar for det. For det gør du ikke, med mindre du bliver opdaget i det. Men hvad mange unge mennesker ikke tænker over i dag, er hvor meget det kan ramme de personer det går ud over. Det er for nemt at gemme sig bag en skærm. Det er nemt at udgive sig for at være en anden end man er - tænk over det inden du giver din 10 årige datter lov til at være på de social medier - du ved aldrig hvem der sidder bag den anden skærm. Det gælder både på Instragram, Facebook, TikTok, YouTube og hvad der eller findes. 

Selvom jeg, indtil nu, kun har nævnt unge mennesker - så gælder det faktisk lige så meget de voksne. Der ses, desværre, flere og flere tilfælde af voksen mobberi. Og det er da noget grimt noget der ikke burde finde sted. Især voksne burde vide bedre og være et godt og stærk forbillede. 

Så tænk dig om hvad du skriver på de sociale medier. Tænk over hvordan du selv ville have det med at modtage den besked, du er i færd med at sende. 

Brug det til det, som det virkelig er godt til; Netværksskabende, inspirerende, vær ærlig, del fantastiske øjeblikke med venner og familie. 

Dette blogindlæg er lavet med økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Der kan du købe mange fine armbånd til gode priser.  Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Advarsel: Jeg kan ikke holde styr på hvilke artikler der er mest reklamerende, men hvis du tager udgangspunkt i at alle mine blogindlæg er promoverende materiale for en virksomhed, og indser at hele internettet er betalt af nogle med en agenda, så er du godt forberedt. Jeg er ikke i tvivl om at meget af det jeg skriver er både faktuelt forkert og usagligt, det eneste jeg vil sige er, jeg har ingen onde intentioner, men husk din kritiske sans.

Om MikaVandborg.dk

Mikavandborg er mit andet jeg, og min egen personlige blog, hvor jeg skriver om alt det, der interesserer mig og alt der er skod.

Musik er min passion, men jeg er også ret vild med at lave dårlig mad, forfærdelige DIY-projekter, og spæde til forbrugsfesten med min købemani

Når jeg ikke blogger, lever jeg et ustruktureret familieliv i en lille landsby lige uden for en større dansk købstad, hvor jeg nok aldrig flytter fra. Mit private familieliv er ikke en del af min blog.

Læs mere OM MIG

Din mand, kæreste, bror eller ven fylder rund og du vil gerne lave lidt fis med …
Læs mere
Ghosting er et fænomen, der er begyndt at blive mere og mere hverdag for, især, …
Læs mere
I virkeligheden findes der nok mange hadegaver, man kan give til en kvinde, men …
Læs mere
Vi kender alle situationen, hvor man har aftalt en date, men simpelthen ikke ork…
Læs mere
Hvad er mine dårlige vaner?  Lad os se hvor lang listen bliver :) Af o…
Læs mere
Nu og da kan vi alle komme i en situation, hvor man bliver spurgt om at tage en …
Læs mere
Danmark har sine dejlige sider, men det er ikke alt sammen rosenrødt. Der er ogs…
Læs mere